Wednesday, June 7, 2017

MELEPASI SYARAT SEMASA : JAWATAN PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT S41

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Assalammualaikum semua..

Tiba-tiba hati tergerak nak saja-saja cek akaun SPA aku, Tup tup ade pulak yang "MELEPASI SYARAT SEMASA YANG TELAH DITETAPKAN OLEH SURUHANJAYA" . Ya Allah, tak percaya. Dua tiga kali logout and login, emmm sah! tapi belum ada noti lagi dalam email ape semua. Sebab tu kot aku tak tahu. Tapi dah cek dah tadi kat "Senarai Assessment" & "Senarai Penjadualan Temuduga" tapi belum ade lagi. So maybe benda ni baru lagi la kot. Bukan apa tak percaya, everytime aku cek, mesti hampa je jawapan. sikit-sikit "Tidak Melepasi Syarat Kelayakan Semasa Yang Telah Ditetapkan Oleh Suruhanjaya". Sampai sudah pun aku tak tahu ape benda la syarat semasa yang dorang maksudkan tu.

Tadaaa! Aku lepas untuk 1st step bagi Jawatan Pegawai Pembangunan Masyarakat S41.

PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT S41

Eh, ape pun syukur alhamdulillah. This is my 1st step. My 3rd time jugak dapat panggilan untuk jawatan 41 ni melainkan jawatan Inspektor dan Pegawai Penjara haritu. Tak sure pulak untuk jabatan ape ni, tapi kalau dapat pun panggilan temuduga nanti, aku akan cuba yang terbaik.

Buat sahabat tersayang yang selalu disisi waktu aku susah senang, selalu dok bebel kat aku. Ni untuk hang. Aku cuba yang terbaek eh! Walaupun aku tak bagitau hang lagi pasai ni. Dapat tahu je trus buat entry ni ha. Tak sempat gitau sapa-sapa lagi.  Hang la kira orang pertama kalo hang baca entry ni. Hang doakan aku ah. Hang la selalu bakar semangat aku selama aku kenai hang.
Aku sayang hang wehh!

Kalo pun aku tak dapat ke next step nanti pun, aku anggap ni adalah pengalaman untuk aku. Nanti aku share ngan korang apa yang berlaku seterusnya ok.

Daaaaa semuaaaa. Selamat berbuka nanti tau.
Mmmmmmuahhhciked!

5 comments

August 28, 2017 at 2:48 PM

mcm mne?dh dpt pnggln tmudga ke?

August 29, 2017 at 5:24 PM

alhamdulillah dah dapat, cuma blm dapat keputusan je lagi.. =)

September 5, 2017 at 12:24 PM

All the best

September 7, 2017 at 6:18 PM

Berapa lama drpd tarikh tutup urusan tu dia panggil utk interview?

Anonymous
October 14, 2017 at 12:20 PM

salam..berapa lame dye inform untuk pggil exm/penilaian n temuduga?tq

Post a Comment